Nieuwe muziek voor leerlingenorkest!

Download bladmuziek voor leerlingenorkest

Componisten Vincent Verhage, Ruud Mourik en Anton Weeren hebben nieuwe composities voor beginnende en gevorderde leerlingen orkesten gecomponeerd.  

Samenspelen is naast erg leuk enorm leerzaam. Daarom heeft het de voorkeur hier zo snel mogelijk mee te starten. Het liefst direct nadat iemand begonnen is met het bespelen van een muziekinstrument. Het is een doel en  missie om muziekleerlingen op een leuke en leerzame manier hun eerste stappen te kunnen laten zetten.  De drie, vier of meer stemmige blaasmuziek met slagwerk die wij hebben gepubliceerd is hiervoor bijzonder geschikt.

Voor elke bezetting leerlingenorkest hebben wij geschikte bladmuziek, die direct in de webshop kan worden gedownload. Zit de gewenste bezetting er toch niet bij? Laat het ons dan weten! Wij maken snel en met plezier een geschikte versie voor elke gewenste bezetting.

Daarnaast organiseren wij speciaal voor de beginnende leerlingen 10 juni samen met harmonie vereniging Crescendo in Sliedrecht de Dutch Wind Music Jeugd Play-in. Dirigent Vincent Verhage zal die dag met een leerlingenorkest van maximaal 75 muzikanten een hele dag onze leerlingenorkest muziek gaan instuderen.

First Music Fun 1, 2 & 3

Anton Weeren heeft voor beginnende muziekleerlingen drie muziekboeken gecomponeerd met driestemmige muziekstukjes en  slagwerk. First Music Fun 1, 2 & 3  De drie partijen kunnen onder verschillende instrumenten worden verdeeld. 

firstmusicfun

Elk boek is samengesteld uit twaalf liedjes in diverse stijlen, ritmes, maat- en toonsoorten. De boeken volgen elkaar op in moeilijkheid waarbij de drie stemmen ook zonder de slagwerk partijen kunnen worden gespeeld. Bekijk snel de drie boeken: First Music Fun 1, First Music Fun 2 & First Music Fun 3.

Lost in Space & Liberty Fanfare

Vincent Verhage heeft muziek geschreven voor een kleine blaasorkest bezetting die wij smart band noemen. Smart band is een harmonie- of fanfareorkest bezetting met net iets minder instrumenten en daarom uitstekend te gebruiken voor de minder grote of minder compleet bezette orkesten en ensembles. Waarom zou je 4 stemmige hoorn partijen hebben terwijl veel kleine orkesten al blij zijn als ze 1 of 2 hoornisten hebben. Heb je er geen één maar vier? Dan klinken de stukken nog steeds super goed.

Lost in Space en Liberty Fanfare

Lost in Space” en “Liberty Fanfare” zijn de eerste twee composities van Vincent Verhage die wij in deze bezetting kunnen leveren. 

Kijk en luister naar de voorbeelden: 

Lost in Space is een solo voor trompet met begeleiding van harmonieorkest.  

Liberty Fanfare is een blitse korte openingsfanfare voor harmonie en fanfareorkest.

Rhythm and Melody

Ruud Mourik  schreef met “Rhythm and Melody” een stuk wat niet alleen door een groot orkest maar ook met een kleinere bezetting heel goed kan worden gespeeld omdat het voor vijf stemmen en slagwerk is gemaakt.

In Rhythm and Melody moeten alle instrumentalisten in het eerste gedeelte door elkaar heen een ritme gaan klappen alvorens ze op hun instrument gaan spelen. Dit alles onder begeleiding van een uitgebreide slagwerk bezetting wat dit stuk bijzonder geschikt maakt om met slagwerkgroep of drumband samen te kunnen spelen. 

Extra handig dat als er weinig slagwerk voor handen is Rhythm and Melody ook prima met alleen een drumstel kan worden gespeeld.

Muziek op Maat!

Nu steeds meer componisten zich bij ons aansluiten, zijn wij nog beter in staat voor elke stijl en bezetting muziek op maat te leveren. Is de door u gewenste bezetting voor een bepaalde compositie niet beschikbaar? Laat dit ons dan weten! Wij zorgen graag voor een instrumentatie of arrangement van het door u gewenste werk. 

Vooruitblik

 

Ondertussen is er een aantal componisten druk aan het werk om hun composities of arrangementen klaar te maken voor uitgave. Binnenkort zijn deze te vinden in onze handige webshop. Ook werken we momenteel aan nieuwe publicaties in een hele nieuwe categorie: “Muziek & Film/Verteller” waarin we muziek gaan aanbieden die samen met een film of verteller kan worden uitgevoerd. Via onze nieuwsbrief en social media kanalen hoort u daar spoedig meer over. Blijf deze dus goed in de gaten houden.

Met muzikale groet,
Anton Weeren

Dutch Wind Music

Deel dit bericht

0